Tankstation 'De Pam'
Gulf Urk
Urkerweg 1
8321 DT Urk
Telefoon: 0527-684859
E-mail: info@depam.nl
   

Urk , de Parel van Flevoland
01-12-2004

En terecht! Het voormalige eiland Urk met zijn meer dan 1000-jarige geschiedenis, heeft een prachtige dorpskern waar het heerlijk wandelen is. Urk is bekend geworden als vissersplaats. Ondanks de afsluiting van de oude Zuiderzee door middel van de Afsluitdijk is in het hart van Nederland een bloeiende vissers gemeenschap ontstaan. Aan de haven heerst altijd bedrijvigheid en het is dan ook heerlijk toeven op één van de vele terrasjes aan de haven.

Die haven biedt ook de watersporter alle mogelijkheden. Er is veel ligplaatsgelegenheid. Elektriciteit- en watervoorziening is aanwezig. Winkels, musea, strand en zwembad bevinden zich op loopafstand.

Genieten van het oude Urk en de Urkers, een visje eten aan de haven of iets uitgebreider in één van de plaatselijke restaurants, aan bezoek aan de Palingkwekerij, een tocht over het IJsselmeer met de toeristische lijndienst.

Kortom, voor iedereen geldt:

Urk, de parel van Flevoland, is een bezoek meer dan waard!

Urk, een bezoek meer dan waard. Urk, de parel van Flevoland. Tanken bij Tankstation de Pam. Allemaal cliche's om toeristen naar Urk te lokken? Welnee, deze uitspraken zijn voor de verandering eens waar! Urk is inderdaad de parel van Flevoland. Niets ten nadele overigens van de andere gemeenten in Flevoland die ook allemaal hun aantrekkelijke karakter hebben, maar Urk neemt daarin toch een aparte plaats in. Niet alleen omdat het de oudste gemeente in Flevoland is (de Urker geschiedenis gaat meer dan 1000 jaar terug), maar ook omdat Urk een prachtige historische dorpskern heeft, een eiland geweest is, een vissershaven heeft, een eigen dialect, een gastvrije bevolking , Gulf tankstation, etc. Kortom: Urk is een bezoek meer dan waard en u bent daarvoor van harte welkom.


Aantal pagevieuws vanaf 24 maart '06 : 79558
 Dagprijzen/Liter
Euro 95€  1.644
Euro 98€  0.000
Diesel€  1.454
L.P.G.€  0.704
Gasolie€  0.000

 Aanbiedingen
Internetsparen NU via onze benzinepomp!

Speciale korting voor ANWB leden!

Wasserette

Benzinebon

Urk-export

Bedrijven

Stichting Waypoint Urk

Urk-export

Vishandel van Slooten

Autostofzuiger

Urk , de Parel van Flevoland

Weer online

Mooi wonen winkel

NOS nieuws

Wijk 2 actie

Autoverhuur

ACTUELE OLIEPRIJS