Gekunst

 

“Wat is dat voor gekunst?” was een steevaste opmerking van Hendrik de Pam als mensen iets eigenaardigs hadden gedaan of gezegd. De ander moest dan een creatieve verklaring hebben voor zijn daad. Daarmee creëerde Hendrik tussen de bedrijven door een podium om vervolgens vanuit eigen visie op de zaak de ander uit te dagen om op het scherpst van de snede het dialoog aan te gaan met soms verrassende uitkomsten. Ondanks dat Hendrik garagehouder was, besteedde hij veel tijd aan schrijven en zelfs het ontwerpen van kotters en pleziervaartuigen.

Wij gaan die onbekende en bescheiden voorliefde voor taal en tekenen gestalte geven d.m.v. het organiseren van een jaarlijkse schrijf en tekenwedstrijd voor plaatsgenoten. We starten vanaf 1 november 2020 met de Grote Gekunst gedichtenwedstrijd.

De grote Gekunst Gedichtenwedstrijd

start en SLUITINGSDATUM

De eerste ‘Grote Gekunst’ gedichtenwedstrijd gaat van start op 1 november 2020 en sluit op 30 januari 20.00 uur 2021. Het gedicht moet in tweevoud geprint in een envelop worden ingeleverd in de shop van ons tankstation. Uw contactgegevens worden op de inschrijflijst genoteerd en de gedichten worden genummerd. U kunt in de shop tevens het deelnamegeld t.b.v. 3,- euro voldoen per pin of contant. U ontvangt een bewijs van deelname per email.

thema en opmaak van het GEDICHT

De lengte van het gedicht mag maximaal 30 regels zijn, inclusief de witregels en exclusief de titel van het gedicht. De minimale lengte van een gedicht mag vier regels zijn inclusief witregels. Er zijn geen beperkingen aan een thema of stijl. Het gedicht mag niet eerder zijn gepubliceerd of in eigen beheer zijn uitgegeven in een boek, tijdschrift of op social media zijn geplaatst. Ook mogen er geen provocerende uitingen in beschreven worden. Gedichten moeten in de Nederlands taal geschreven zijn. Vertalingen of kopieën van gedichten van andere Nederlandse of buitenlandse dichters zijn niet toegestaan.

copyright

Het copyright op de gedichten blijft bij de schrijver. De deelnemende gedichten mogen tot de prijsuitreiking niet gepubliceerd worden. Na de prijsuitreiking is dit uiteraard wel toegestaan.

meedoen

Iedereen die 16 jaar of ouder is kan deelnemen aan de wedstrijd. Familie is uitgesloten voor deelname. Voor deze editie willen we in eerste instantie schrijvers in de Urker gemeenschap bereiken. Uiteraard kunnen ook schrijvers van buiten Urk meedoen maar, het inleveren van het gedicht kan op dit moment alleen in geprinte versie in de shop van ons tankstation. Voor een volgende editie hopen we daarvoor een geschikte applicatie beschikbaar te hebben.

DEELNAMEGELD

Voor de wedstrijd vragen wij een kleine bijdrage waar een deel van de onkosten voor de wedstrijd worden gedekt. Het deelnamegeld bedraagt € 3,00 per inzending.

PRIJZEN

Er zijn drie boekenbonnen te winnen t.w.v. ,- 75,- , 50,- en 25,- euro. Voor de vierde plaats is een aanmoedigingsprijs beschikbaar.

BEOORDELING

De beoordeling van de gedichten gebeurd anoniem d.w.z. dat de jury tijdens het lezen van de gedichten niet weet wie de schrijver is. De beslissing van de jury is definitief en over de uitslag zal niet worden gecorrespondeerd. De juryleden worden in december 2020 bekend gemaakt.

F.A.Q.

Stel gerust uw vraag via het contactformulier dan plaatsen we die met antwoord op deze pagina.