Gekunst Gedichtenwedstrijd

 

“Wat is dat voor gekunst?” was een steevaste opmerking van Hendrik de Pam als mensen iets eigenaardigs hadden gedaan of gezegd. De ander moest dan een creatieve verklaring hebben voor zijn daad. Daarmee creëerde Hendrik tussen de bedrijven door een ‘podium’ om vervolgens vanuit eigen visie op de zaak de ander uit te dagen om op het scherpst van de snede het dialoog aan te gaan met soms verrassende uitkomsten. Ondanks dat Hendrik garage- en pomphouder was, besteedde hij veel tijd aan schrijven en zelfs het ontwerpen van kotters en pleziervaartuigen.

Wij geven die onbekende en bescheiden voorliefde voor taal en tekenen gestalte d.m.v. het organiseren van een jaarlijkse schrijf en tekenwedstrijd voor plaatsgenoten en liefhebbers van schrijven en tekenen. De eerste editie van de gedichtenwedstrijd was in 2020.

De grote Gekunst Gedichtenwedstrijd

start en SLUITINGSDATUM

De tweede editie van de ‘Grote Gekunst’ gedichtenwedstrijd gaat van start op 1 november 2021 en sluit op 30 januari 20.00 uur 2022. Het gedicht moet in tweevoud geprint in een envelop worden ingeleverd in de shop van ons tankstation. Uw contactgegevens worden op de inschrijflijst genoteerd en de gedichten worden genummerd. Vergeet niet uw telefoonnummer en e-mailadres! U kunt in de shop tevens het deelnamegeld t.b.v. 5,- euro voldoen per pin of contant. U ontvangt een bewijs van deelname per email.

thema en opmaak van het GEDICHT

De lengte van het gedicht mag maximaal 30 regels zijn, inclusief de witregels en exclusief de titel van het gedicht. De minimale lengte van een gedicht mag acht regels zijn inclusief witregels. Er zijn geen beperkingen aan een thema of stijl. Het gedicht mag niet eerder zijn gepubliceerd of in eigen beheer zijn uitgegeven in een boek, tijdschrift of op social media zijn geplaatst. Ook mogen er geen provocerende uitingen in beschreven worden. Gedichten moeten in de Nederlands taal geschreven zijn. Vertalingen of kopieën van gedichten van andere Nederlandse of buitenlandse dichters zijn niet toegestaan.

copyright

Het copyright op de gedichten blijft bij de schrijver. De deelnemende gedichten mogen tot de prijsuitreiking niet gepubliceerd worden. Na de prijsuitreiking is dit uiteraard wel toegestaan.

meedoen en inleveren

Iedereen die 16 jaar of ouder is kan deelnemen aan de wedstrijd. Familie van Hendrik de Pam is uitgesloten voor deelname. Voor elke editie willen we in eerste instantie schrijvers in de Urker gemeenschap aanmoedigen om mee te doen. Uiteraard kunnen ook schrijvers van buiten Urk meedoen maar, het inleveren van het gedicht kan op dit moment alleen in geprinte versie in de shop van ons tankstation. We werken aan een geschikte applicatie die online inleveren mogelijk maakt.

DEELNAMEGELD

Voor de wedstrijd vragen wij een kleine bijdrage waar een deel van de onkosten voor de wedstrijd worden gedekt. Het deelnamegeld bedraagt € 5,00 per inzending.

PRIJZEN

Er zijn twee boekenbonnen te winnen t.w.v. ,- 50,- en 25,- euro.

BEOORDELING

De beoordeling van de gedichten gebeurt anoniem d.w.z. dat de jury tijdens het lezen van de gedichten niet weet wie de schrijver is. De beslissing van de jury is definitief en over de uitslag zal niet worden gecorrespondeerd. De jury bestaat o.a. uit de Urker dorpsdichter.

F.A.Q.

Stel gerust uw vraag via het contactformulier dan plaatsen we die met antwoord op deze pagina.